La Vinya

La vinya de la Masia Vila-rasa està formada per gairebé dues hectàrees de vinyes que rodejan el celler. Aquestes vinyes van estar plantades fa uns 25 anys.

Dos terços d'aquesta la formen la varietat de vi pinot noir.
El pinot noir, es caracteritza per la seva estructura taninosa baixa, de cos mitjà, despertant sensacions refinades i subtils en boca. El pinot noir produeix un vi extremadament suau, fresc i afruitat, d'un molt bon buquet, amb una acidesa que el fa bastant viu i persistent al paladar, sense ser agressiu. En nas, Pinot Noir negres, poden assolir l'excel·lència aromàtica (cirera, maduixa, gerd, violeta, cuir, regalèssia que evolucionen a un delicat aroma amb l'envelliment) i admeten un bon envelliment. Les aromes característiques d'aquest vi són a fruites vermelles i negres com cirera, mores, gerds, pruna, entre els més destacats. Les aromes primaris estan determinats per les groselles negres, les tòfones. També es destaquen notes florals com ara roses marcides.

L'altre terç del raïm està format de merlot.
El penjoll del merlot és cilíndric, petit i poc dens. El gra és menut, de pell brunyida, polpa dolça i color negre blavós. Pertany a la mateixa família que els cabernet: Cabernet franc i cabernet sauvignon. El vi varietal de merlot es caracteritza per la seva finor i suavitat, sense deixar de ser aromàtic i carnós. És de color robí molt intens, de graduació mitjana i envelleix ràpidament sense perdre qualitat. Es complementa bé en cupatges amb garnatxa per als vins joves, i amb cabernet sauvignon, boval o ull de llebre per la criança. El merlot és originari de la regió de Bordeus, on és la varietat més conreada. S'utilitza sobretot en l'elaboració del Medoc, 1 bordeus negre de la regió de Médoc, i en alguns vins del nord d'Itàlia. D'altra banda s'ha incrementat molt la producció de vi varietal de merlot a Califòrnia. S'ha convertit en una varietat internacional, la segona varietat negre més sol·licitada prés del Cabernet Sauvignon, utilitzada sobretot com una varietat de millora en els trasbalsos per aportar suavitat i equilibri.